Amit az Uber megszűnése taníthat a pilótaságról

Tegnap meglepő hírre kaphatták fel a fejüket az innovatív technikát pártolók. Kivonul az Uber Magyarországról. Mondhatnám azt, hogy nem véletlen. Sokan persze egyből a kormányt és a tüntető taxisokat okolják, de nézzük csak egy kicsit távolabbról a dolgokat. Annyira új és innovatív ez a szolgáltatás, hogy egyszerűen még nem érte el itthon azt a kritikus tömeget, aki esetleg ki tudott volna állni az alkalmazás mellett.

Addig amíg az aluljárókban a kihelyezett jegy automaták helyett a pénztáraknál kígyóznak a sorok, addig amíg ugyanez van a hiperbekben, mert félünk az önkiszolgáló pénztáraktól, addig amíg megvesszük a legújabb okostelót, de csak játszani vagy telefonálni tudunk rajta, addig amíg a mai új autókban nem használjuk ki a modern, innovatív extrák jelentős részét, addig ne várjuk azt, hogy egy Uber tud itthon működni és kiáll mellé az a tömeg, amely felül tud kerekedni a taxisokon.

Fizetési megoldásokat tekintve az Uber ráadásul kizárólag bankkártyát fogad el, amivel már jelentősen megcsappantja azok számát, akik igénybe vennék a szolgáltatást. Nem kell messzire menni, én is hasonlókat tapasztaltam. Az április elején debütáló Megvalósult pilóta álmok könyvet (itt találod jobbra) a bevezetési kampány során a vásárlók csupán 30 százaléka fizette ki bankkártyával. További 10 százalék PayPallal. A maradék 60 százalék pedig inkább fizetett 500 Ft-tal többet a könyvért, csak hogy utánvéttel kaphassa meg.

       
Érdekel a pilótaképzés?
Akkor a Pilóta leszek könyvben mindenre megtalálod a választ! Most egy rakás bónuszt is kapsz hozzá! Klikk a könyvre és nézd meg a részleteket!

Érdekel a könyv!

Ezen kell változtatni. A régi, jól megszokott és berögzült dolgokon. Nézzük csak meg. Egy légitársaság oldalán hogy tudsz jegyet vásárolni? Kizárólag bankkártyával. A nagygépes pilóták már tabletről nézik a különböző dokumentumokat és a megközelítési térképeket. Egy modern gondolkodású hobbypilóta is már profi szoftverekkel tervezi az egyszerűbb útvonalakat is, ahelyett, hogy szögmérővel és vonalzóval bíbelődne a papírtérképen.

Ha nagygépes pilóta akarsz lenni, akkor az újítók körébe kell tartoznod és mindig a korral kell haladni, folyamatosan kell tanulni. A pilótaság ugyanis egy életen át tartó tanulást is magába foglal. A mai utasszállító gépek a kor legmodernebb technikáját képviselik. Innovatív gondolkodásmód nélkül és folyamatos tanulni vágyás nélkül kizárt, hogy megvalósítsd ezt az álmod és hosszú távon ebben a szakmában dolgozz.

A kisgépes (hobby) repülésben is számos olyan eset történt már, ahol egy innovatív technológiai újítás akár emberéleteket is meg tudott volna menteni. A gond csak az, hogy az oktatási tematika és a tanfolyamok nem tartalmazzák ezeket az újításokat. Emiatt vagy saját magad jössz rá (ha eléggé technikai ember vagy) vagy nem tudsz róla, ami miatt könnyen kerülhetsz kellemetlen szituba.