Kisgépes repülés pilótaszemmel műhelytitkai tréning

Négy órás tréning a kisgépes repülésről.
2017. augusztus 19-én (szombaton) 14-18 óra között
az esztergomi reptéren
Szabad helyek száma: 1 fő
Belépő: 4900 Ft-tól

Előadó: Gere Tamás

A Pilótaszemmel alapítója és a
Megvalósult pilóta álmok című
könyv kiadója és társszerzője

JELENTKEZEM A TRÉNINGRE!

Miről fog szólni a tréning?

 

aerodinamika

Aerodinamika

A legalapvetőbb téma a repülést illetően. Nem bonyolódunk bele túlságosan, azt viszont megbeszéljük, hogy mitől és hogyan repül a repülő. Milyen hatással vannak a különböző kormányszervek az aerodinamikára? Kiderül emellett az is, hogy miért nem mindegy, hogy fékszárnyat vagy féklapot működtetünk a repülőgépen? Mikor alakulhatnak ki veszélyes repülési helyzetek és hogyan lehet őket megszüntetni?

Meteorológia

A kisgépes repülésben lényegében minden a meteorológián áll vagy bukik. Rendkívül nagy jelentősége van, emiatt komolyan kell vele foglalkozni. A tréningen is kiemelt szerepe lesz ennek a területnek. Bonyolultnak tűnik a jobb oldali meteogram? A tréningen megtanulod, hogy mit kell rajta nézni és hogyan kell értelmezni az egyes görbéket, diagramokat és színeket. Olyan meteorológiai tudással gazdagodsz majd, hogy többé nem lesz szükség arra, hogy a TV-ből vagy rádióból tájékozódj az időjárásról, sokkal jobban hiszel majd magadnak, mint a „celeb” meteorológusoknak.

 

meteo

 

metartaf

METAR és TAF

Szintén a meteorológiához köthető fogalmak, melyek ismerete szintén fontos. Lehet, hogy kínainak látszanak most a bal oldali sorok. A METAR és TAF táviratok készségszintű olvasása és értelmezése alapvető a pilótáknál. Nyugi, azért nem kell pilótának lenned, hogy Te is képes legyél erre. A tréningen részletesen végig megyünk az egyes kódok jelentésén és tökéletesen megtanulod majd ezt a „nyelvet”.

Légiforgalmi térkép

A felkészülés során az útvonal