Repülőgép vezetés gyakran ismételt kérdések

Jó hír, hogy semmiféle előképzettség nem szükséges a repülőgép vezetés kipróbálásához. Az alapvető elméleti tudást a 90 perces online elméleti felkészítés alatt megkapod. Ezzel megtanulod a repülőgép biztonságos vezetését és a repüléssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat.
12 éves kortól lehet részt venni, felső korhatár nincs.

A tököli reptéren lesz a találkozó, innen indulunk és ide is érkezünk vissza.

A repülést általában 2500 lábon hajtjuk végre, ami kb. 750 méteres magasság. Ez már kellően biztonságos, ugyanakkor még élő terepasztalként lehet látni a tájat, nem pedig térképként.

Ruházat szempontjából semmiben nem különbözik a repülés az autózástól. Kényelmes, évszaknak megfelelő viselet ajánlott, nyáron, a papucs helyett, jó ha zárt cipő van rajtad, hölgyek pedig mellőzzék a magas sarkú cipőt. Megfelelő lábbeliben lényegesen egyszerűbb a repülőgép lábpedáljainak kezelése.

A repülőgép vezetés kipróbálása tartalmazza a 90 perces online elméleti felkészítést, a 30 perces repülést, a videófelvételt (egymás közti + toronnyal folytatott beszélgetésekkel) és a 3D-s Cloudahoy Google Earth elemzést.

A tököli reptérről szállunk fel, északi irányba megnézzük az M0 körgyűrűt. Jó látás esetén Budapest, a Gellért-hegy is látható. Déli irányba a Duna, jó látás esetén a Velencei-tó is látható. Nyugati irányba a Budaörsi hegyek, Érd terül majd el alattunk. Kelet felé pedig rengeteg apró tó lesz majd látható.

A jegy kiválasztása után a megrendelő űrlapot kitöltve majd az e-mailben kiküldött adatoknak megfelelően átutalással fizetve tudod megrendelni a beszállókártyát. Fizetés után e-mailben küldjük a személyre szabott és kinyomtatható PDF dokumentumot, mellyel el tudod majd végezni a becsekkolást.

A fizetést követően e-mailben megkapod a beszállókártyát PDF-ben, amely segítségével az ott megadott oldalon tudsz online becsekkolni. Ezt követően telefonon megkeresünk és egyeztetjük a pontos időpontot.

Igen, a hétvégi jegyet választva van lehetőség hétvégi repülésre. A pontos napot és időpontot jelentkezés után egyeztetjük.

Az megrendelő űrlapot kitöltve bankkártyával vagy az e-mailben kiküldött adatoknak megfelelően átutalással fizetve tudod megrendelni a beszállókártyát. Fizetés után e-mailben küldjük a személyre szabott és kinyomtatható PDF dokumentumot, amely segítségével be tudsz csekkolni a repülésre.

A megrendelés során be kell pipálni az “Ajándékba adom” négyzetet, majd megadni az ajándékozott nevét. A beszállókártya az ajándékozott nevére lesz kiállítva.

Igen, a hideg nem akadály, bár érdemes kerülni a fagyos napokat. 5 Celsius fok felett már kényelmes a repülés. Havas időben, ködben illetve amikor az alacsony felhőzet miatt nem biztonságos a repülés, akkor nem lehetséges a repülés.

Nyáron a legjobb időpont a naplemente előtt időszak, ilyenkor teljesen kisimul a levegő, a repülő rezdüléstelenül repül. Ugyanez igaz évszaktól függetlenül akkor, ha teljesen zárt a felhőzet. Ha jobban szereted, hogy mozgolódik a gép, akkor nyáron napközben érdemes jönnöd.

A megfázás és arcüreggyulladás a magasság okozta nyomásváltozás miatt nagyon kellemetlen tud lenni. Ezen kívül amikor nem jó az ember közérzete, szintén nem ajánlatos a repülés. Alkohol, drog fogyasztása után rövid időn belül a repülés tilos!

Mivel a magasság változásával lesz némi nyomásváltozás is, emiatt maximum olyan mértékben dugulhat be a fülünk, mintha autóval felmennénk a hegyekbe.

A félelem általában a rossz és téves gondolatok miatt van jelen. A repülés egyáltalán nem veszélyes, lezuhanni ezzel a repülővel, ráadásul oktató felügyelete mellett szinte lehetetlen. Érdemes eljönni, a 90 perces online elméleti oktatás alatt meglátod, hogy nem olyan vészes és bonyolult dolog ez a repülés, mint ahogy korábban gondoltad. A tériszony pedig odafent nem létezik. Sok tériszonyos pilóta van, akinek fent megszűnik ez az érzés.

Mivel nem műrepülni fogunk, emiatt a rosszullét esélye igen csekély. Amennyiben mégis előfordul, akkor az oktató megfelelő módszerekkel tudja kezelni az egyes rosszulléti állapotokat. Emellett ha valóban gond adódik, azonnal visszafordulunk és megyünk leszállni.

Igen. A mobiltelefon semmilyen negatív hatással nincs a repülőgép és a műszerek működésére. Fotózni, videózni kötelező! 🙂
Egy ilyen programnál ezek szinte kötelező ta