Milyen trend uralkodik manapság a pilóta piacon?

Nem meglepő, ha azt mondom, hogy a pilóta piacra is igaz a hullámzás. Ahogy a tőzsdén a részvények ára fel-le változik vagy a benzin ára a kutakon, úgy a pilóta szakmának is megvan a hullámzása. Jelenleg pont egy lefelé menő ágban vagyunk, ami azt jelenti, hogy egyre könnyebb bekerülni egy légitársasághoz, a nagy világcégek szívják fel a jó képességű kezdő pilótákat. Míg korábban 500 órát kértek, manapság ez csupán 300 óra vagy még annyi se. Jól látszik tehát, hogy enyhültek a követelmények a korábbi évekhez képest. Nem csoda ez. Egy-két éve röppentek fel az első hírek arról, hogy 2020-ra komoly pilótahiány lesz a világban.

Úgy tűnik, hogy addig sem kell vári, ugyanis már most is ilyenekről számolnak be a légitársaságok. Az jól látszik, hogy számos társaság sorra rendeli az új gépeket, az Emirates például a napokban vette át 80. (!) A380-asát és a többi, kisebb légitársaság is folyamatosan bővíti a flottáját, ami plusz személyzetet kíván. A pilótákra tehát egyre nagyobb szükség van.

pilot-stress

Ha megfelelő korban vagy és azt tervezed, hogy nagygépes pilóta leszel, akkor most érdemes dönteni és belecsapni. Nagyjából két-három év alatt megfelelő anyagi háttérrel el lehet jutni a Boeingek és Airbusok jobb első ülésébe. A pénz ugyanakkor nem elég. Egy erős matek, fizika, angol tudásra lesz szükséged ahhoz, hogy gördülékenyen, nagyobb hullámvölgyek nélkül haladj az úton. Már csak arra kell válaszolnod, hogy miért akarsz nagygépes pilóta lenni? A jó fizetés vonz? Akkor felejtsd el. Pénz nem csak a repülésben van. Ugyanazt a pénzt meg lehet keresni máshogy is, ráadásul nem is kell akkora összeget befektetned. Megvan a miérted? Tényleg bele akarsz vágni? Akkor a következő bejegyzésben mutatom, hogy milyen lehetőségek közül választhatsz!

Érdekel a pilótaképzés?
Akkor a Pilóta leszek könyvben mindenre megtalálod a választ! Most egy rakás bónuszt is kapsz hozzá! Klikk a könyvre és nézd meg a részleteket!

Érdekel a könyv!