Így támogatja a Google a biztonságot és nyugalmat a repülésben

Ha jó a memóriád, akkor talán rémlik, hogy korábban létezett már egy Latitude névre keresztelt szolgáltatása a Google-nek, amely segítségével a Térkép alkalmazásban oszthattuk meg helyzetünket ismerőseinkkel.

Számos erre a célra fejlesztett okostelefonos app van, a Térkép viszont alapból ott van minden Andoridos eszközön, így kényelmes volt a használata. Egy idő után azonban kilőtték ezt a funkciót, most viszont kicsit átalakulva, újragondolva ismét megjelent a funkció a Térkép menüjében.

Íme egy gyors bemutató a kezeléséről:

Hol kapcsolódik ez a repüléshez? Például ott, hogy valaki biztos aggódik miattad. A leginkább a szüleid. Pláne, ha még fiatal vagy. Egyre több a fiatal pilóta, aki kisgéppel repül hobby vagy óragyűjtési céllal, hogy aztán tovább folytassa tanulmányait a nagygépes világ felé.

Az első néhány tíz vagy száz órában féltenek a szülők, barátok, barátnők. A fekete öves aggódók a biztonság kedvéért mindig kérnek egy online vagy telefonos visszajelzést, ha leszálltunk, hogy jelezzük: minden rendben velünk.

Érdekel a pilótaképzés?
Akkor a Pilóta leszek könyvben mindenre megtalálod a választ! Most egy rakás bónuszt is kapsz hozzá! Klikk a könyvre és nézd meg a részleteket!

Érdekel a könyv!

Erre mostantól nem kell figyelni, hiszen elegendő a fent bemutatott módon megosztani vele vagy velük a helyzetünket és bármikor tudják csekkolni, hogy merre járunk. A levegőben ha már kellően magasan vagyunk lehet, hogy nem lesz térerő, de amint visszatértünk a reptérre ismét van mobilnet és tudja a Google, hogy hol vagyunk.

Gond esetén pedig szintén nem utolsó szempont, hogy akár méteres pontossággal is megmondható a helyzetünk. A vitorlázórepülésben terepre szállásnál is hasznos ez a funkció, hogy egyértelműen lássák a reptéren maradt klubtársak, hogy hová kell pontosan érkezni a szállítókocsival.

Nem csak a repülésben hasznos ez az ingyenes funkció. Emberek, tárgyak, stb. követésére is használhatjuk a mobilunkat.

Az egyik legjobb dolog ebben a következő. Nagy ritkán, amikor hazamegyek, látják otthon, hogy hol járok a bő 2 órás út során, megérkezve pedig pont frissen, melegen vár a vacsora. Micsoda véletlen! 🙂

Ha tetszett vagy hasznos volt ez a cikk, akkor oszd meg!