Téged is egekbe emelhet a WizzAir fejlődése

Pilótaképzés. Manapság egyre felkapottabb, egyre elérhetőbb és egyre nagyobb szükség van hivatásos pilótákra. Most éri meg elkezdeni a képzést, mert a piac, így a WizzAir is szívja fel a jól képzett pilótákat.

WizzAir Airbus A320

A WizzAir flotta 10 év múlva háromszorosára nő. Nem csak a repülőgépek, hanem a pilóták száma is megsokszorozódik majd ez idő alatt.

A ma működő légitársaságok többsége folyamatosan növekszik. Bővítik a flottát, miközben pilótából nincs elég utánpótlás. A pilótahiány egyre nagyobb mértékben hátráltatja a cégeket, erről már korábban is olvashattál itt a blogon.

Ezen felül számos híroldal számolt már be erről a jelenségről, legutóbb a Forbes online felületén jelent meg egy cikk, amelyben Váradi Józsefet, a WizzAir alapító-cégvezetőjével beszélgettek. Az interjúból kiderült, hogy:

a légitársaság 10 év múlva a jelenlegi 100 gépes flottáját 300-ra növeli. Jelenleg 260 gép van rendelés alatt, amelyek 2026-ra a flotta részévé válnak.

Nem kell jósnak lenni, hogy kitaláljuk, pilótákra is szükség lesz, akik az új gépeket repülik majd. A bekerülés viszont továbbra sem egyszerű.

Enyhültek a feltételek, de maradt a szigor

Sokan gondolhatnák, hogy ebben az időszakban könnyebb bekerülni a pilótafülkébe. Ez részben igaz, hiszen a korábbi 500 órás minimum repülési óraszámot 300 órára csökkentette a WizzAir. A kiválasztás viszont továbbra is komoly szinten maradt.

Nem véletlenül. Nem kerülhet gyenge láncszem a pilótafülkébe. Váradi elmondása alapján a felvételizők 80 százaléka alkalmatlan, emiatt nincs egyszerű helyzetben a WizzAir és más cég sem a pilóták kiválasztását illetően.

Ennek ellenére elmondható, hogy ma érdemes igazán belevágni a hivatásos pilótaképzésbe, ugyanis 10 évig még biztos, hogy nagy szükség lesz a repülőgépet vezető szakemberekre.

Ha érdekel a pilótaképzés, de nem tudod hogyan kezdd el, akkor olvasd el a Pilótaszemmel legújabb könyvét, amelyet kifejezetten leendő pilótáknak írtam.

Érdekel a pilótaképzés?
Akkor a Pilóta leszek könyvben mindenre megtalálod a választ! Most egy rakás bónuszt is kapsz hozzá! Klikk a könyvre és nézd meg a részleteket!

Érdekel a könyv!