Becsengettek: mit tanulj, ha pilóta akarsz lenni?

Újra itt szeptember és ezzel az új tanév is. A legtöbb diák bár örömmel lapozgatja és szagolgatja a friss tankönyveket, ugyanakkor bennük van, hogy vége a nyárnak és június közepéig ismét tanulás jön. Ismerős, én is így voltam ezzel, sokszor csak az motivált, hogy összeáll ismét az osztály, jönnek az újabb hülyülések és élmények.

Ezúttal nem bohóckodunk, komolyan megnézzük, hogy mire kell odafigyelned az általános vagy középiskolában, esetleg egyetemen, ha pilóta akarsz lenni.

Mit ér a mai iskolai tudás?

Minél fiatalabb vagy, annál nagyobb előnyöd van. Előtted az élet, van még időd bőven tervezgetni a jövőt. Kell is, mert manapság nagyon átalakult az iskolai oktatás, pontosabban az ott megszerezhető tudás.

Napoleon Hill már 1937-ben megírta a Gondolkodj és gazdagodj c. művét, amelynek első oldalán találkozhatunk az egyik legfontosabb gondolattal:

„…az iskolai tananyag nagy része semmiféle értéket nem képvisel a megélhetés biztosításának és a gazdagság megszerzésének tekintetében.”

Ez teljes mértékben igaz. Egy érettségi manapság már semmire nem elég, ha a mögötte lévő tudással akarunk elhelyezkedni.

Viszont bőven elég lehet az érettségi, ha pl. pilóták akarunk lenni. A kulcs nem a középiskolai tananyag lesz, hanem az, amit a pilótaképzés alatt megtanultunk.

Azaz manapság a megélhetést nem az iskolai tananyag, hanem az általunk, iskolán kívül megtanult dolgok biztosítják.

Elavult az egész iskolarendszer és ma már pl. a történelmi eseményeket és évszámokat fejben tartani teljesen felesleges. Azt gondolom, hogy nincs az az élethelyzet, ahol fél percen belül tudni kellene bármit is ebből a tantárgyból.

Ha ez így van, akkor egy internetre csatlakoztatott okostelefonnal a kezemben másodpercek alatt simán hozni tudom egy középiskolás tanár tudásszintjét.


(ha értesülni akarsz az új videókról, akkor kattints ide a YouTube csatorna feliratkozáshoz)

Melyik tantárgy ma a leghasznosabb?

Szakmától függetlenül egyetlen iskolai tantárgy tud a legjobban kamatozni ma az életben: az angol. Ha jól megtanulunk az iskolában angolul, akkor bármilyen szakmát elsajátíthatunk ezen a nyelven. Angolul mindennek brutálisan nagy szakirodalma van.

Ha tudsz jól angolul, akkor akár 1 év alatt ki tudsz tanulni új szakmákat, de ha a repülésnél maradunk, akkor ott is az angol a közös nyelv. A leendő közforgalmú pilóták angol nyelven tanulják az elméletet, angolul vizsgáznak és a felvételi nyelve is az angol.

Ha még általános iskolás vagy, akkor ha van lehetőséged tanuld az angolt. 8. osztály után pedig tanulj tovább egy egy kéttannyelvű gimnáziumban, ahol természetesen az angolt válaszd majd. Ha ez túl sok neked, akkor legalább egy angol szakos osztályba felvételizz.

Ha már középsulis vagy, akkor feküdj rá az angolra, legalább egy középfokú nyelvvizsga legyen meg az érettségivel együtt.

Ha felső fokig sikerül eljutni, akkor szinte biztos, hogy nem lesz gondod a pilótaképzéssel sem, már ami a nyelvet illeti.

Az angolt kivéve fontos még a matek és fizika. Ezekből bőven elég ha 4-es szinten vagy. Vannak pilóták, akik korábban csak 3-as körüli eredménnyel rendelkeztek ezekből a tárgyakból. No para, ilyen eredménnyel is lehet belőled pilóta.

Mégis hogyan? Erről már írtam itt, olvasd el folytatásként ezt a bejegyzést: Három lehetséges út a nagygépes pilóta karrierhez.

Érdekel a pilótaképzés?
Akkor a Pilóta leszek könyvben mindenre megtalálod a választ! Most egy rakás bónuszt is kapsz hozzá! Klikk a könyvre és nézd meg a részleteket!

Érdekel a könyv!